POMOCE
Strona główna UOP

 

    Na tej stronie znajdziecie różne pomoce, które będziecie mogli wykorzystać na lekcji.

Pojawią się tu także dodatkowe zadania i zadania domowe.

 

KLASY I KLASY II  

KLASY III

 

Żywność to substancje chemiczne

Używki

Produkcja żywności to procesy fizyczne i reakcje chemiczne

Konserwacja żywności

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

pH- zadania

Odczyn wodnych roztworów

Reakcje w roztworach wodnych

Zapis jonowy reakcji

Zadania rachunkowe -karta pracy

Zatężanie i rozcieńczanie roztworów

Stężenia

Rozpuszczalność

Stopnie utlenienia

Doświadczenia-karta pracy

Otrzymywanie soli

Charakter chemiczny tlenków

Wiązania

 Elektroujemność

Liczby kwantowe

Promieniotwórczość

Chrom

Mangan

Żelazo

Berylowce -Zadania

Podstawowe wiadomości dotyczące chemii organicznej

Reguły nazewnictwa związków organicznych

Mechanizmy reakcji w chemii organicznej

Właściwości alkanów (opracowała Marcela z kl2c)

Alkeny - chemograf

Węglowodory - chemograf

Porównanie alkoholi i fenoli

Przejścia miedzy grupami związków organicznych

Reakcje kwasów organicznych

Estry, Estry reakcje- prezentacja

Chemia organiczna- chemografy

Elektroliza

Iloczyn rozpuszczalności

Kinetyka

Kształt cząsteczki

hybrydyzacja

Zabudowa orbitali atomowych